Rólam

Csontos Tamás Péter transzformációs tanácsadó és tréner, emellett fekete öves önismereti coach vagyok.

2017 óta embereket készítek fel és fejlesztek HR területen. Kendo harcművészet és Zen hagyomány alapjain egyéni és közösségi transzformációs folyamatokkal foglalkozom.

Fejlődni Kötelesség

Az önismerethez nem elég a puszta megértés a tudás elsajátítása. A "modus operandi" a jelen folyamatos "letapogatásának" és tudatosításának útja. Amint "kész vagy", "beérkeztél", vagy elengedted a fejlődést, ezzel meg is csömörlöttél. Egy választott úton járva szükségszerű, hogy időnként konfliktusaid legyenek. Ezek meghaladásával tudatos időzítésével nyílik meg lehetőséged arra, hogy harmóniát teremtve fejlődj.

LinkedInFacebookYouTube

Hagyományok

Kendo

1991 óta gyakorolom és 2002 óta tanítom a kendót. Tagja voltam a magyar kendo válogatottnak. Jelenleg negyedik dan fokozattal rendelkezem. 

 Az önismereti út a Japán Budó kultúra egyik alapvető szemléletét is követi. A szemlélet a "shogai" avagy "élethosszig tartó" felkészítés-fejlődés-fejlesztés útja. Az úton járás a gyakorló karakterét fejleszti-csiszolja, saját eredendő természete folyamatos megtapasztalásán keresztül. 

Az út egyes mérföldköveit a következő adoma így jeleníti meg:

Mire gondol a kardforgató küzdelem közben? 

A kezdő: “vágni fogok”.

A haladó: ”vágok”.

A mester: “vágtam”.


Zen

A Kendo mozgás meditációs gyakorlat is. Miért? Küzdelem közben, ha gondolkodsz kapsz. Megsérült a térdem és ez vezetett a Zen meditációs praxishoz, amely 2020 óta része az életemnek. 2022-ben A koreai Taego rend világi Dharma tanítójává avattak. Rendszeresen tartok vagy segédkezem Zen meditációs gyakorlatokban.

Köszönetnyilvánítás

Mindenekelőtt szeretném kifejezni a hálámat tanítóimnak és támogatóimnak...

...miként valamennyi tanítványomnak.  

Köszönet mindenkinek, aki bármilyen mértékben is segítséget nyújtott/nyújt és hozzájárult/hozzájárul a felkészítés létrehozásához és fejlesztéséhez.

A kapcsolat@csontostamaspeter.hu email címre kérlek, írd meg neved, foglalkozásod, és néhány mondatban, hogy miért kapcsolódnál. A következő munkanap végéig törekszem válaszolni leveledre.